Yrittäjä, näin rentoudut kesälomalla!

Jokaisen yrittäjän olisi syytä pysähtyä edes hetkeksi kesän aikana. Se voi kuitenkin olla toisinaan vaikeaa, sillä kukaan ei ole käskyttämässä yrittäjää lomalle. Pieni tauko työnteosta tekee kuitenkin hyvää ja rentoutuneena saatat oivaltaa aivan uusia asioita yritystoiminnastasi.

Laadimme sinulle vinkkilistan, joiden avulla rentoudut ja palaudut tulevaa syksyä varten. Ota mukava asento ja nappaa vinkkimme talteen!

Heitä heipat työasioille!

Lomalla ollessasi sinun ei tarvitse tehdä töitä, joten sammuta ihan ensitöiksesi työpuhelimesi ja kaikki muutkin laitteet. Muista myös asettaa poissaoloviestit niin työpuhelimeen kuin sähköpostiinkin, joissa kerrot milloin olet seuraavan kerran taas tavoiteltavissa. Jos sinulla on työntekijöitä, muista jättää heille selkeät ohjeet, jotta heidän ei tarvitsisi soitella sinulle lomasi aikana. Päätä, ettet edes ajattele työasioita. Töitä ehdit kyllä tekemään taas syksymmälläkin!

Älä tee liian tarkkaa kesäsuunnitelmaa

Lomasta kannattaa nauttia ilman liian suuria odotuksia. Liialliset odotukset voivat aiheuttaa stressiä ja turhaa harmia, mikäli asiat eivät menekään suunnitellusti.  Listaa asioita, joita toivot tekeväsi lomalla, mutta älä ota paineita niiden kaikkien toteutumisesta. Kaikille lomapäiville ei edes tarvitse olla erityisiä suunnitelmia, tylsistyäkin saa!

Unohda some hetkeksi

Uuvuttaako jatkuva somen piippailu ja ilmoitukset puhelimen ruudulla? Olisiko pieni sometauko paikallaan? Kokeile laittaa some kiinni edes viikoksi. Voit tauon aikana normaalisti vastata viesteihin ja käyttää puhelintasi, mutta mieti jos jakaisit lomakuvat vasta loman jälkeen. Kun aikaasi ei kulu ruutua selaillen, voit huomata kuinka paljon ehdit tehdä kaikkea muuta.

Loma käyntiin pienellä irtiotolla

Lomatunnelmiin pääsee parhaiten, kun välittömästi vaihtaa maisemia tutusta kotiympäristöstä. Kyseessä ei suinkaan tarvitse olla viikon etelän matka Kreikkaan tai Kanariansaarille. Ulkomaanmatkan sijaan voit tehdä maisemanvaihdoksen ihan kotimaassakin, hurauta autolla esimerkiksi mökille! Työasiat katoavat paremmin mielestä, kun ympäristö vaihtuu.

Summa summarum

Muista, että loma on kuitenkin aina hyväksi mielelle ja keholle, vaikkei se aina menisikään täysin suunnitelmien mukaan. Tekemättä jääneet asiat ehtii toteuttamaan seuraavallakin lomalla ja marraskuun pimeydessä on kiva muistella aurinkoisia lomamuistoja.

Lomalta paluu sujuu myös paljon jouhevammin, jos olet tehnyt itsellesi listan asioistasi, jotka pitää hoitaa heti lomasi jälkeen. On myös normaalia, että lomalta arkeen palaaminen voi tuntua haastavalta riippumatta siitä, oliko loma onnistunut. Mikäli on mahdollista, kokeile palata keskellä viikkoa töihin. Tällöin paluu arkeen ei tunnu liian pitkältä ja raskaalta.

Näillä vinkeillä toivotamme kaikille ihanan rentouttavaa lomaa!

Toiminimen kirjanpito

Suomen helpoin tapa yrittää

 

  • Lähetä ja vastaanota laskuja

  • Valokuvaustoiminto kuiteille

  • ALV- ja veroilmoitukset puolestasi

  • Henkilökohtainen kirjanpitäjä käytettävissä

UKKO Pro on toiminimen kirjanpitoon erikoistunut yritys

Blogissa käsittelemme yrittäjyyteen, taloushallintoon ja kirjanpitoon liittyviä asioita. Blogin tekstit on kirjoitettu mahdollisimman helposti ymmärrettäviksi, minkä vuoksi emme ota kantaa jokaiseen yksittäistapaukseen. Jos sinulla on kysyttävää, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään!

asiakaspalvelu@ukkopro.fi

puh: 09 427 20861 (klo 9-16)

Lisää blogikirjoituksia

Katso kaikki kirjoitukset