YouTuben avulla täysipäiväiseksi yrittäjäksi – Kuukauden yrittäjä Eetu Pesonen

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Eetu Pesonen, netissä tuttavallisemmin eeddspeaks. Tuotan sisältöä Youtubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin. Jaan elämääni, arkeani, ajatuksiani ja kokemuksiani yli 300 000 seuraajalle Youtubessa jo kahdeksatta vuotta.

Olen vuosien saatossa rakentanut eeddspeaks brändiäni siihen pisteeseen, että voin täysipäiväisesti elättää itseni sen avulla. Toteutan paljon kaupallisia yhteistöitä eli mainossisältöjen tuottamista kanavissani sekä puhujaesiintymisiä erilaisissa tapahtumissa.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Kollegoideni suosituksesta päätin perustaa toiminimen jonka turvin laskuttaminen eri tahoilta mahdollistaa paljon uusia työkeikkoja. Työn laatu on myös sellaista, että hankintojen tekeminen on fiksumpaa yrityksen nimissä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kun sähköposti ja kalenteri on tarkistettu voikin suunnitella mitä tekee seuraavaksi. Usein se sisältää sisältöjäni kuluttavien ihmisten palautteen seulomista ja sen kautta uuden sisällön ideointia ja tuottamista. Aina se videoeditointiohjelma yleensä aukeaa, koska jotain materiaalia on aina leikattavissa seuraavaa julkaisua varten.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

UKKO Pro sai minut VIIMEIN parin vuoden jahkailun jälkeen perustamaan toiminimen, sillä pidin sen perustamista pitkään kauhean hankalana prosessina. UKKO Pron tarjoama kirjanpitopalvelu sekä asiantunteva asiakaspalvelu on tehnyt yrittäjyyden aloittamisesta huomattavasti helpompaa. Olen voinut kysyä typeriäkin kysymyksiä heiltä ja aina saanut vastaukset ongelmiini.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ainutlaatuinen tilaisuus jakaa omaa – usein myös arkistakin elämää täysin omilla säännöillä. Lisäksi tietenkin vapaus työskennellä niihin kellonaikoihin kun itselle hyvältä tuntuu.

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Järjestelmällisyyttä. Olen tehnyt tätä työkseni jo muutaman vuoden ja tuntuu että ajan hallinnointi on usein haastavaa. On huono tapa unohtaa katsoa kelloa, kun uppoutuu johonkin projektiin jota huomaa viimeistelevänsä vielä aamuviideltä.

Terveiset ja vinkit muille yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville?

Jos harkitset vielä, anna palaa! Jos olet jo yrittäjä, koita löytää itsestäsi yksi puoli jota kehittää paremmaksi yrittäjänä. Kun opit itsestäsi uutta, se näkyy työn jäljessä.

Eetun YouTube-kanavaan pääset tutustumaan täällä. Eetulle voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen eeddspeaks@gmail.com.

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

  Toiminimen kirjanpito

  Suomen helpoin tapa yrittää

   

  • Lähetä ja vastaanota laskuja

  • Valokuvaustoiminto kuiteille

  • ALV- ja veroilmoitukset puolestasi

  • Henkilökohtainen kirjanpitäjä käytettävissä

  UKKO Pro on toiminimen kirjanpitoon erikoistunut yritys

  Blogissa käsittelemme yrittäjyyteen, taloushallintoon ja kirjanpitoon liittyviä asioita. Blogin tekstit on kirjoitettu mahdollisimman helposti ymmärrettäviksi, minkä vuoksi emme ota kantaa jokaiseen yksittäistapaukseen. Jos sinulla on kysyttävää, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään!

  asiakaspalvelu@ukkopro.fi

  puh: 09 427 20861 (klo 9-16)

  Lisää blogikirjoituksia

  Katso kaikki kirjoitukset