Toiminimen perustaminen minuutissa - ilmaiseksi!

Unohda Y3-lomake, hoida toiminimen perustaminen ja oma Y-tunnus kauttamme täysin ilmaiseksi!

Toiminimen perustaminen helposti ja edullisesti. Täytä lomake ja tunnistaudu!

Harkitset selkeästi yrittäjyyttä ja toiminimen perustamista, hienoa!

Yrittäjyyden alkutaival saattaa tuntua pelottavalta, mutta ei hätää: kuljetaan matka yhdessä. Meidän kautta toiminimen perustaminen onnistuu helposti ja autamme kaikissa taloushallinnon kysymyksissäsi. Toiminimiyrittäjille tarjoamme kirjanpito-ohjelmistoa, jolla yrityksen taloushallinto sujuu kuin tanssi, etkä tarvitse erillistä kirjanpitäjää!

Unohda vaikeiden y3-lomakkeiden pohtiminen. Me hoidamme toiminimen perustamisen puolestasi. Helposti, nopeasti ja täysin maksutta! Uutena yrittäjänä sinun on myös mahdollista saada valtion myöntämää starttirahaa.

Muutama helppo askel, ja yrityksesi on perustettu!
 1. Täytä tämän linkin takaa löytyvä lomake ja me hoidamme loput.
 2. Lomake osaa kysyä kaikki tarvittavat tiedot yrityksen perustamiseen: yrityksesi toimialan, ja yrittäjän perustiedot, kuten nimen, osoitteen, henkilötunnuksen jne.
 3. Perustaaksesi toiminimen ja Y-tunnuksen kauttamme, sinun tulee olla vähintään 18-vuotias. Tunnistautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnus tai mobiilivarmenne.
 4. Toiminimen perustaminen tapahtuu lähtökohtaisesti omalla nimelläsi, jos haluat perustaa yrityksen eri nimellä, tulee silloin ilmoitus tehdä myös kaupparekisteriin. Voit ilmoittautua kaupparekisteriin myös y-tunnuksen saatuasi tekemällä muutosilmoituksen YTJ:n sivuilla.

 

Toiminimen perustamisen hyödyt

Toiminimen perustaminen on ollut kautta aikojen suosituin yritysmuoto yksinyrittäjien keskuudessa. Eikä mikään ihmekään, sillä perustaminen onnistuu tänä päivänä verkon välityksellä helposti, nopeasti ja jopa täysin ilmaiseksi. Etenkin jos perustat toiminimen UKKO Pron kautta.

Toiminimiyrittäjyys tuo muitakin hyviä etuja, kuten:

 • Mahdollisuus yhdenkertaiseen kirjanpitoon: Mikäli liikevaihto on pientä, voivat toiminimiyrittäjät pitää kirjanpitonsa yhdenkertaisena. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että liiketoiminnan tapahtumista merkitään saadut tulot ja menot kirjanpitoon. Tätä kutsutaan maksuperusteiseksi kirjanpidoksi, sillä tapahtumat kirjataan sen mukaan, kun raha tulee tilille tai maksetaan käteisellä. Yhdenkertaisessa kirjanpidossa ei myöskään ole pakko laatia tilinpäätöstä.
 • Yksinkertaisempi verotus: Toiminimiyrittäjän verotus on paljon yksinkertaisempi kuin osakeyhtiön. Toiminimen varat ovat samalla toiminimiyrittäjän varoja, ja tulos eli verotettava palkka verotetaan hänen henkilökohtaisina tuloina. Puolestaan osakeyhtiön varat ovat osakeyhtiön varoja, ja niitä ei voi käyttää miten haluaa.

 • Kulujen ja hankintojen verovähennysoikeus: Yksi toiminimiyrittäjyyden parhaista puolista on mahdollisuus vähentää yritykseen liittyviä kuluja verotuksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yrittäjä voi ilmoittaa kuluneen vuoden aikana tehtyjen yrityksen liiketoimintaan olennaisesti liittyvien hankintojen kulut veroilmoituksessa, jolloin niistä tulee kokonaisveron määrästä tehtäviä vähennyksiä, ja näin ollen veron kokonaismäärä siis pienenee. Esimerkiksi yrittäjä voi vähentää kaikki työhön liittyvät kalusteet ja työvälineet, työtilan käytön sekä markkinointiin liittyvät kulut.

 • Pääset nauttimaan 5% yrittäjävähennyksestä: Kaikki toiminimiyrittäjät ovat oikeutettuja yrittäjävähennykseen, joka on 5% tulosta. Tämä on siis täysin verovapaata tuloa yrittäjän verotuksessa. Osakeyhtiöt tai kevytyrittäjät eivät ole oikeutettuja tähän vähennykseen.

 • Toiminimen lopettaminen tai laajentaminen on helppoa: Mikäli yrittäjä kokee, että liiketoiminta ei lähtenyt tuottoisasti rullaamaan, on toiminimen lopettaminen paljon yksinkertaisempaa kuin osakeyhtiön. Toisaalta, jos taas liiketoiminta porskuttaa eteenpäin vauhdilla, onnistuu helposti myös toiminimen muuttaminen osakeyhtiöksi.

Milloin toiminimen perustaminen kannattaa?

Toiminimen perustaminen on sinulle oikea vaihtoehto, kun:

 • yritystoimintasi on pienimuotoista etkä tarvitse aloittamiseen suurta pääomaa
 • myyt osaamistasi yksin eikä sinulla ole suunnitelmissa laajentaa toimintaasi heti
 • sinulla ei ole myöskään tarvetta suurelle varastolle

Mikäli tiedät jo heti alussa, että liikevoitto tulee ylittämään yli 30 000 euroa, haluat palkata avuksesi useampia työtekijöitä tai hankintakustannuksesi ovat suuret, on osakeyhtiö tai jokin muu yritysmuoto paljon järkevämpi.

Miksi perustamme toiminimen ilmaiseksi?

UKKO Pro tarjoaa automaattista toiminimien kirjanpitoa verkossa. Jotta voisit käyttää mahtavaa ohjelmistoa, tarvitset toiminimen ja Y-tunnuksen. Ja kun sinulla ei vielä ole toiminimeä, niin me olemme tietysti valmiita perustamaan sen puolestasi. Yrittäjyyden alkutaival on kivempi tehdä yhdessä, kuin yksin! Me autamme sinua toiminimen perustamisen lisäksi hoitamaan talousasiasi kunnolla. Neuvomme käyttäjiämme kaikissa yrittäjän talouteen liittyvissä asioissa, koska yrittäjän taloussysteemit voivat olla aluksi vaikeita hahmottaa, ja poikkeuksia on paljon. Mielestämme kenenkään ei kuulu jäädä yksin pohtimaan talousasioita, ole kysymyksissä yhteydessä asiakaspalveluumme!

Onko sitten pakko ostaa samalla maksullinen toiminimen kirjanpitopalvelu? Ei. Jos haluat vain päästä halvalla ja hyödyntää meidän rehtiä ja reilua palveluamme, niin voit tietysti vain ottaa ilmaisen toiminimen. Mutta pyydän vielä kerran, testaathan edes meidän toiminimiyrittäjille räälöityä palveluamme? Sitä on kehitetty vuosikausia ja se tehostaa aikaasi.

 

1.Lähetä laskut

Luot ja lähetät laskut nopeasti. Verkkolaskut kuuluvat palvelun kuukausihintaan.

2. Tallenna tositteet

Kuvaa kuitit ja säilö ne kätevästi palveluun.Ei tositerajoitusta!

3. Me hoidamme kirjanpidon ja paperityöt

UKKO Pro hoitaa puolestasi ALV- ja veroilmoitukset, jotka kirjanpitäjämme tarkistavat.

Suomen helpoin tapa perustaa toiminimi, helposti ja nopeasti verkossa.

Toiminimi ei ole ainut yritysmuoto

Yritysmuotoja on erilaisia:

 • toiminimi, eli yksityinen elinkeinonharjoittaja,
 • kommandiittiyhtiö,
 • avoin yhtiö ja
 • osakeyhtiö.

Erilaiset yritysmuodot ovat olemassa erilaisia tilanteita ja tarpeita varten: toiminimi on suunnattu yrittäjälle, jonka toiminta on pienimuotoista, eikä toiminta vaadi erityisiä investointeja. Yrittäjä edustaa itseään, eli kaikki sopimukset tehdään yrittäjän, ei toiminimen kanssa. Toiminimestä käytetään myös nimeä yksityinen elinkeinonharjoittaja.

Toiminimi sopii erityisen hyvin pienimuotoiseen yritystoimintaan. Perustamalla toiminimen rupeat yrittäjäksi mahdollisimman vähäisellä vaivalla: et tarvitse erillisiä perustamisasiakirjoja, tai pääomaa. Toimit itse yrityksen puolesta, eli et tarvitse yritykselle erillistä hallintoa. Kun alat toiminimiyrittäjäksi, lasketaan käytännössä henkilökohtainen taloutesi mukaan toiminimiyrityksen talouteen. Verotus on samankaltainen kuin yksityishenkilön verotus.

Avoimessa yhtiössä omistajia on kaksi, ja kumpikin voivat tehdä yrityksen nimissä sopimuksia. Avointa yhtiö muistuttaa paljon kommandiittiyhtiötä, ne eroavat vain siinä, että kommandiittiyhtiöllä voi olla myös hiljaisia kumppaneita, jotka eivät voi edustaa yritystä. Kommandiittiyhtiö toimii yritysmuotona silloin, kun haluat mukaan esimerkiksi sijoittajan. Osakeyhtiö mahdollistaa useamman omistajan ja enemmistö suurimmista suomalaisista yrityksistä on osakeyhtiöitä. Osakeyhtiö on siten suosituin yhtiömuoto, jos yrityksellä on useita omistajia.

Toiminimen toiminnan voi siirtää osakeyhtiölle toiminnan kasvaessa tai jos yritykseen halutaan lisää omistajia. Lue lisää yritysmuodoista vaikka yrittäjät.fi:stä

Mitä tehdä toiminimen perustamisen jälkeen?

Toiminimen perustamisen jälkeen olet valmis aloittamaan liiketoimintasi. Sitä ennen kuitenkin joudut omaksumaan paljon uusia verotukseen ja kirjanpitoon liittyviä asioita sekä miettimään muun muassa:

Ei hätää, me tarjoamme kattavaa tietoa myös näistä aiheista verkkosivuillamme. Voit myös aina kilauttaa taloustiimiimme, josta saat selkeää opastusta yrittäjyyteen sekä kirjanpitoon liittyvissä asioissa.

Mikäli toiminimen perustaminen vieläkin mietityttää, voit aina kokeilla toimia ensiksi sivutoimisena yrittäjänä. Näin sinulla on pienemmät riskit ja pääset testaamaan rauhassa liikeideaasi. Sivutoimisesta yrittäjyydestä pääset lukemaan lisää täältä.

Perehdy myös toiminimiyrittäjille suunnattuun oppaaseen.

Jos et vieläkään ole klikannut, niin tässä on viimeinen mahdollisuutesi:

toiminimen perustaminen