Toiminimen perustaminen minuutissa - ilmaiseksi!

Unohda Y3-lomake, hoida toiminimen perustaminen ja oma Y-tunnus kauttamme täysin ilmaiseksi!

Toiminimen perustaminen helposti ja edullisesti. Täytä lomake ja tunnistaudu!

Harkitset selkeästi yrittäjyyttä ja toiminimen perustamista, hienoa!

Yrittäjyyden alkutaival saattaa tuntua pelottavalta, mutta ei hätää: kuljetaan matka yhdessä. Meidän kautta toiminimen perustaminen onnistuu helposti ja autamme kaikissa taloushallinnon kysymyksissäsi. Toiminimiyrittäjille tarjoamme kirjanpito-ohjelmistoa, jolla yrityksen taloushallinto sujuu kuin tanssi, etkä tarvitse erillistä kirjanpitäjää!

Unohda vaikeiden y3-lomakkeiden pohtiminen. Me hoidamme toiminimen perustamisen puolestasi. Helposti, nopeasti ja täysin maksutta!

Muutama helppo askel, ja yrityksesi on perustettu!
 1. Täytä tämän linkin takaa löytyvä lomake ja me hoidamme loput.
 2. Toiminimen perustaminen tapahtuu lähtökohtaisesti omalla nimelläsi, jos haluat perustaa yrityksen eri nimellä kaupparekisteriin, on se mahdollista perustamisvaiheessa.
 3. Lomake osaa kysyä kaikki tarvittavat tiedot yrityksen perustamiseen: yrityksesi toimialan, ja yrittäjän perustiedot, kuten nimen, osoitteen, henkilötunnuksen jne.
 4. Perustaaksesi toiminimen ja Y-tunnuksen kauttamme, sinun tulee olla vähintään 18-vuotias. Tunnistautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnus tai mobiilivarmenne.

 

Miksi perustamme toiminimen ilmaiseksi?

UKKO Pro tarjoaa automaattista toiminimien kirjanpitoa verkossa. Jotta voisit käyttää mahtavaa ohjelmistoa, tarvitset toiminimen ja Y-tunnuksen. Ja kun sinulla ei vielä ole toiminimeä, niin me olemme tietysti valmiita perustamaan sen puolestasi. Yrittäjyyden alkutaival on kivempi tehdä yhdessä, kuin yksin! Me autamme sinua toiminimen perustamisen lisäksi hoitamaan talousasiasi kunnolla. Neuvomme käyttäjiämme kaikissa yrittäjän talouteen liittyvissä asioissa, koska yrittäjän taloussysteemit voivat olla aluksi vaikeita hahmottaa, ja poikkeuksia on paljon. Mielestämme kenenkään ei kuulu jäädä yksin pohtimaan talousasioita, ole kysymyksissä yhteydessä asiakaspalveluumme!

Onko sitten pakko ostaa samalla maksullinen toiminimen kirjanpitopalvelu? Ei. Jos haluat vain päästä halvalla ja hyödyntää meidän rehtiä ja reilua palveluamme, niin voit tietysti vain ottaa ilmaisen toiminimen. Mutta pyydän vielä kerran, testaathan edes meidän toiminimiyrittäjille räälöityä palveluamme? Sitä on kehitetty vuosikausia ja se tehostaa aikaasi.

 

1.Lähetä laskut

Luot ja lähetät laskut nopeasti. Verkkolaskut kuuluvat palvelun kuukausihintaan.

2. Tallenna tositteet

Kuvaa kuitit ja säilö ne kätevästi palveluun.Ei tositerajoitusta!

3. Me hoidamme kirjanpidon ja paperityöt

UKKO Pro hoitaa puolestasi ALV- ja veroilmoitukset, jotka kirjanpitäjämme tarkistavat.

Suomen helpoin tapa perustaa toiminimi, helposti ja nopeasti verkossa.

Mitä toiminimi oikein tarkoittaa?

Yritysmuotoja on erilaisia:

 • toiminimi, eli yksityinen elinkeinonharjoittaja,
 • kommandiittiyhtiö,
 • avoin yhtiö ja
 • osakeyhtiö.

Erilaiset yritysmuodot ovat olemassa erilaisia tilanteita ja tarpeita varten: toiminimi on suunnattu yrittäjälle, jonka toiminta on pienimuotoista, eikä toiminta vaadi erityisiä investointeja. Yrittäjä edustaa itseään, eli kaikki sopimukset tehdään yrittäjän, ei toiminimen kanssa. Toiminimestä käytetään myös nimeä yksityinen elinkeinonharjoittaja.

Toiminimi sopii erityisen hyvin pienimuotoiseen yritystoimintaan. Perustamalla toiminimen rupeat yrittäjäksi mahdollisimman vähäisellä vaivalla: et tarvitse erillisiä perustamisasiakirjoja, tai pääomaa. Toimit itse yrityksen puolesta, eli et tarvitse yritykselle erillistä hallintoa. Kun alat toiminimiyrittäjäksi, lasketaan käytännössä henkilökohtainen taloutesi mukaan toiminimiyrityksen talouteen. Verotus on samankaltainen kuin yksityishenkilön verotus.

Avoimessa yhtiössä omistajia on kaksi, ja kumpikin voivat tehdä yrityksen nimissä sopimuksia. Avointa yhtiö muistuttaa paljon kommandiittiyhtiötä, ne eroavat vain siinä, että kommandiittiyhtiöllä voi olla myös hiljaisia kumppaneita, jotka eivät voi edustaa yritystä. Kommandiittiyhtiö toimii yritysmuotona silloin, kun haluat mukaan esimerkiksi sijoittajan. Osakeyhtiö mahdollistaa useamman omistajan ja enemmistö suurimmista suomalaisista yrityksistä on osakeyhtiöitä. Osakeyhtiö on siten suosituin yhtiömuoto, jos yrityksellä on useita omistajia.

Toiminimen toiminnan voi siirtää osakeyhtiölle toiminnan kasvaessa tai jos yritykseen halutaan lisää omistajia. Lue lisää yritysmuodoista vaikka yrittäjät.fi:stä

Mitä tehdä kun toiminimi on perustettu?

 • Olet valmis aloittamaan liiketoiminnan. Markkinoi, myy, hanki ensimmäiset asiakkaat ja naura matkalla pankkiin.
 • Varmista, että yrityksen kirjanpito tulee tehtyä oikein alusta alkaen. Verottajalle ja muille viranomaisille on ilmoitettava yrityksen taloudesta säännöllisesti. Kirjanpitoon suosittelemme esimerkiksi meidän UKKO Pro kirjanpitopalvelua toiminimille.
 • Hanki tarvittavat vakuutukset, jotta toimintasi on turvattuna.
 • Perehdy myös toiminimiyrittäjille suunnattuun oppaaseen.

Jos et vieläkään ole klikannut, niin tässä on viimeinen mahdollisuutesi:

toiminimen perustaminen