Toiminimen kirjanpito edullisesti

Unohda paperityöt ja keskity omaan osaamiseesi. UKKO Pro hoitaa kirjanpidon, ALV-ilmoitukset ja veroilmoitukset puolestasi.

Toiminimen taloushallinto yhdessä paketissa

Toiminimen kirjanpidon ei tarvitse olla monimutkaista ja hankalaa. Eikä se olekaan, kun käyttää oikeita työkaluja. UKKO Pro on tällainen työkalu. Haluamme auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan, eivätkä paperityöt saa olla tässä esteenä. Olemme myös hinnoitelleet palvelumme kannustavaksi. Alussa toiminta on pienimuotoisempaa, eikä ole mitään syytä maksaa itseään kipeäksi. Me olemme reilu kotimainen toimija ja tarjoamme kaikki kirjanpitopalvelut ilmaiseksi, kunnes liikevaihtosi ylittää tuhat euroa!

Haluamme tehdä toiminimiyrittäjien taloudenpidosta helppoa, vaivatonta ja järkevän hintaista. UKKO Prolla voit nykyaikaistaa toiminimen kirjanpitosi helposti.

UKKO Pro toiminimen kirjanpitopalvelu toimii näin:

 • Tee laskut UKKO Pron kautta
 • Ota kuva kuiteista ja lisää ne järjestelmään
 • UKKO Pro koostaa kirjanpidon ja tekee veroilmoitukset puolestasi

Toki palvelussamme on lukuisa joukko käteviä ominaisuuksia, jotka nopeuttavat sinun työtäsi. Saat käyttöösi asiakasrekisterit, tuoterekisterit ja saat lähetettyä verkkolaskut suoraan järjestelmästämme. Kaikki samaan hintaan. 
Parasta kirjanpitopalvelussamme on kuitenkin se, että näet yrityksesi taloustilanteen aina reaaliaikaisesti.

Kehitämme myös palveluamme jatkuvasti ja meillä on pitkä lista uusia ominaisuuksia tulossa. Kaikkien näiden uudistusten tarkoituksena on tehdä toiminimiyrittäjän elämästä helpompaa.

Et koskaan jää yksin. Varsinkin tuoreella yrittäjällä tulee eteen uusia asioita lähes viikottain. Osaava asiakaspalvelumme on aina tukenasi, niin verkossa, puhelimessa, kuin sähköpostin välitykselläkin. Saat tarvittaessa yhteyden KLT-kirjanpitäjäämme. Pidämme huolen, ettei yrittäjyytesi pysähdy byrokratian rattaisiin. 

Tee samoin kuin tuhannet muut suomalaiset yrittäjät: Siirrä kirjanpitosi meille ja nauti todellisesta yrittäjän vapaudesta. Keskity omaan työhösi ja kasvata toimintaasi. Se on yhteinen tavoitteemme.

Kaikki talouspalvelut yhdestä osoitteesta

Toimii kaikilla laitteilla

Kokeile ilmaiseksi, kunnes liikevaihtosi kasvaa

KLT-kirjanpitäjä tukenasi

Jo yli 4 000 käyttäjää!

Luotettava kotimainen kirjanpitopalvelu

toiminimen kirjanpito avainlippu

Helpoin tapa tehdä toiminimen kirjanpitoa

UKKO Pron avulla hoidat yrityksesi laskutuksen sekä kirjanpidon. Automaattisten toimintojen ansiosta sinulla säästyy huomattavasti enemmän aikaa keskittyä ydinliiketoimintaasi. 

Voit lähettää laskuja, lisätä kuitteja ja hoitaa toiminimesi kirjanpitoa huoletta laitteesta riippumatta. Kuitit eivät enää häviä, kun otat niistä kuvan heti oston jälkeen. Voit myös tarkastella esimerkiksi onko asiakkaasi maksanut laskun, kätevästi puhelimella.

Kaikki mitä tarvitset toiminimen kirjanpitoon

Lähetä ja vastaanota laskuja suoraan ohjelmistosta.

UKKO Pro hoitaa toiminimen kirjanpidon nopeasti ja varmasti. Sinä voit keskittyä omaan osaamiseesi.

Lähetä laskuja

Helppokäyttöinen laskutusohjelma samaan hintaan. Voit lähettää laskut palvelusta suoraan verkkolaskuina, postitse tai sähköpostitse.

Kuvaa kuitit

Ei enää hukkuneita kuitteja. Kuvaa kuitit kännykällä ja lisää palveluun. Nopeaa ja kätevää!

Vastaanota laskuja

Vastaanota ostolaskut suoraan UKKO Prohon. Sähköpostitse, postitse tai verkkolaskuna.

ALV-ilmoitukset

Laadimme puolestasi ALV-ilmoitukset ja lähetämme ne myös Verottajalle.

Asiakas- ja tuoterekisteri

Helpota ja nopeuta laskutusta jatkossa tallentamalla asiakkaasi ja tuotteesi helppokäyttöiseen tuote- ja asiakasrekisteriin.

Toiminimen verot, alv & ennakkoverot...

Tuottavatko toiminimen verokysymykset päänvaivaa? Ei hätää, tämänkin osalta UKKO Pro huolehtii toiminimen kaikista tarvittavista paperitöistä. Saat selkeät raportit maksettavista veroista ja pysyt ajan tasalla yrityksesi taloudellisesta tilanteesta. Tarjoamme myös kattavat tukipalvelut, puhelimitse, sähköpostitse sekä verkkosivustomme kautta. Lue esimerkiksi toiminimen arvonlisäverotuksesta tai tarkastele Usein kysyttyjä kysymyksiä. Jätä toiminimen kirjanpito meidän huoleksemme. Hoidamme paperityöt puolestasi ja voit keskittyä omaan osaamiseesi. Jos sinulla ei vielä ole omaa toiminimeä, niin me autamme myös siinä: Ilmainen toiminimen perustaminen. Alkavana yrittäjänä sinulla on mahdollisuus hakea myös valtion myöntämää starttirahaa.

Toiminimen laskutus, kuitit, kirjanpito ja ALV-ilmoitukset

Säilytä yrityksesi taloudenpitoon liittyviä laskuja, tositteita ja muita dokumentteja UKKO Prossa. Kun vastaanotat tai lähetät laskuja palvelussamme, siirtyvät tiedot automaattisesti kirjanpitoon. Tositteet säilyvät meillä tallessa.

Laiteriippumaton

Tee kirjanpito silloin kun sinulle parhaiten sopii. Kotisohvalla tai reissussa, sinä päätät missä ja miten. UKKO Prota voi käyttää millä laitteella tahansa. Läppärit, tabletit ja puhelimet. Ei asennettavia ohjelmia!

Ei avausmaksua!

UKKO Pro kirjanpidon saat käyttöön ilman kallista avausmaksua. Maksat palvelustamme vain kertyneen liikevaihdon mukaisesti. Alkaen 0€/kk ja maksimissaan 60€/kk.

Palvelun käyttö ei myöskään sido sinua pitkiin sopimuksiin ja irtisanomisaikoihin. Luotamme siihen, että olet tyytyväinen palveluumme!

Ei asennettavia ohjelmia

Palvelumme toimii helposti missä ja mistä tahansa. Ei yhteensopivuusongelmia. Helppoa ja yksinkertaista, eikö? Tarvitset vain internetselaimen, jolla tälläkin hetkellä luet tätä sivua.

Tuoterekisteri

Perusta helposti myytävät tuotteet ja nopeuta laskutustasi. Tee automaattitiliöinnit tuotteille. Ei kpl-rajoituksia!

Asiakas- ja toimittajarekisteri

Tallenna rajattomasti asiakkaitasi sekä toimittajiasi omaan järjestelmääsi helposti ja nopeasti. Teet olemassa oleville asiakkaille laskut hetkessä. 

Postitse ja verkkolaskuna

 Yhdenkertaiseen kirjanpitoon kuuluu sekä myyntilaskutus että ostolaskutus. Voit lähettää laskut palvelusta suoraan verkkolaskuina, postitse tai sähköpostitse.

Ostolaskupalvelu

 • Ei laskujen, asiakkaiden tai tuotteiden kpl-rajoitusta
 • Toimittajarekisteri
 • Tuoterekisteri ja automaattiset viennit kirjanpitoon
 • Paperilaskujen vastaanotto
 • Verkkolaskujen vastaanotto
 • Kaikki kulutositteet pilvessä
 • Standardien mukainen lasku

Tuloslaskelma

Palveluun sisältyy reaaliaikainen tuloslaskelma.

ALV-ilmoitukset automaattisesti

UKKO Pro luo sinulle alv-laskelmat, jotka ilmoitat helposti verottajalle.

 

Toiminimen kirjanpito

Kirjanpitolain mukaan jokainen yritys on velvollinen tekemään kirjanpitoa harjoittamastaan liike- tai ammattitoiminnasta. Lähtökohtaisesti kaikkien kirjanpitovelvollisten tulee tehdä kahdenkertaista kirjanpitoa, mutta toiminimiyrittäjän on kuitenkin mahdollista tehdä tietyin ehdoin yhdenkertaista toiminimen kirjanpitoa. Lakivelvollisuudesta huolimatta kirjanpidosta on myös hyötyä, sillä sen avulla yrittäjä pysyy paremmin kartalla oman liiketoimintansa kannattavuudesta.

Toiminimen kirjanpito itse vai ulkoistettuna?

On olemassa lukuisia vaihtoehtoja hoitaa toiminimen kirjanpito. Mikäli liiketoiminta on pienimuotoista tai sivutoimista, selviää yrittäjä hyvin siitä myös itse, jolloin ei ole pakko hankkia kirjanpitäjää.

Vaihtoehtoisesti toiminimen kirjanpidon voi hyvin myös ulkoistaa ammattilaisille, jolloin sinun ei tarvitse menettää yöuniasi kirjanpitomurheiden vuoksi. Voit keskittyä pelkkään ydinosaamiseesi ja siihen mitä oikeasti haluat tehdä.

Kirjanpitoyrityksestä riippumatta, yrittäjä itse on aina vastuussa kirjanpidosta, vaikka sen laatiminen olisikin annettu ulkopuolisen tehtäväksi.

Helpoin vaihtoehto toiminimen kirjanpitoon?

UKKO Pron käyttäjänä kirjanpitosi hoidetaan automaattisesti ja maksat palvelusta vain liikevaihtosi perusteella. Rekisteröidyttyäsi palveluun voit heti lähettää ensimmäiset laskut verkossa.

Palvelun käyttäjinä toimii lukuisia valokuvaajia, konsultteja, rakennusmiehiä, siivoojia ja kosmetologeja, jotka ovat halunneet keventää työtaakkaansa ulkoistamalla taloushallinnon asiat meille.

Oletko valmis ulkoistamaan kirjanpitohuolesi?

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka aloitan UKKO Pro -palvelun?

Voit rekisteröityä UKKO Pron käyttäjäksi täältä, joko jo olemassa olevalla Y-tunnuksella, tai voit perustaa Y-tunnuksen kauttamme: Toiminimen perustaminen.

Huomaathan, että yhdellä ihmisellä voi olla vain yksi henkilökohtainen Y-tunnus. Jos sinulla on jo esimerkiksi useita vuosia sitten perustettu, ja sen jälkeen lakkautettu Y-tunnus, tulee sinun aktivoida tämä kyseinen Y-tunnus. Voit tehdä sen muutosilmoituksella tästä.

Kenelle UKKO Pro -palvelu sopii?

Palvelu on suunniteltu yksityisille elinkeinoharjoittajille (tmi), joiden täytyy tehdä yhdenkertaista kirjanpitoa. Voit olla joko päätoiminen tai sivutoiminen yrittäjä.

Palvelumme ei puolestaan sovi sinulle, mikäli:

 • Sinulla on tavaran maahantuontia EU:n ulkopuolelta.
 • Liiketoimintaasi kuuluu eläimiä ja niihin liittyviä hankintoja (esim. koirankasvatus, kissankasvatus, hevoset jne.)
 • Toimintasi on maa- ja metsätaloutta tai sijoitustoimintaa.
 • Liiketoimintasi vaatii kahdenkertaista kirjanpitoa.
 • Tarvitset myös palkanlaskentaa.
 • Sinulla on tilikausi jokin muu kuin kalenterivuosi.
 • Marginaaliverotusta sovelletaan yrityksesi myymiin palveluihin tai tuotteisiin. (esim. käytettyjen autojen kauppa tai kirpputorit.)
 • Sinulla on suuri varasto (yli 1000€).
 • Myyt jonkin kansainvälisen alustan kautta tuotteita ympräri maailmaa kuluttaja-asiakkaille.
 • Kirjoitat myyntilaskuja jollain muulla valuutalla kuin euroissa.
Kauan Y-tunnuksen saamisessa kestää?

Mikäli perustat toiminimen UKKO Pron kautta, voit saada Y- tunnuksen hyvinkin nopeasti. Käytännössä kannattaa kuitenkin varautua siihen, että käsittelyssä voi mennä 2-5 arkipäivää, koska lähetämme perustamisilmoitukset tällä hetkellä paperitse. Ilmoituksen käsittelyn etenemistä voi seurata YTJ-palvelussa.

Mitä palvelun kuukausihintaan sisältyy?

Palvelumme kuukausihinta pitää sisällään seuraavat ominaisuudet:

 • Automatisoitu kirjanpito
 • Laskutusohjelma: luo ja vastaanota laskut samassa paikassa
 • Reaaliaikainen talouden seurantaa
 • Alv- ja veroilmoitukset puolestasi laadittuna
 • Maksuton kirjanpitäjien tuki (chat, sähköposti ja puhelin)
 • Tuloslaskelma
 • Digitaalinen arkistointi kuiteille ja tositteille
 • Ajopäiväkirja yli 50% yritysajoa ajaville
Sopiiko palvelu osakeyhtiöille?

Tällä hetkellä tarjoamme ainoastaan yhdenkertaista kirjanpitoa toiminimiyrittäjille. Osakeyhtiöiden tulee laatia kirjanpitonsa kahdenkertaisena ja näin ollen emme siis voi tarjota kirjanpitopalveluamme osakeyhtiöille.

Edellyttääkö rekisteröityminen sitoutumista palveluun?

UKKO Pro -palveluun rekisteröityminen on täysin ilmaista. Rekisteröityminen ei myöskään velvoita sinua palvelun käyttöön.

Palvelumme käytöstä maksat vasta, kun kumulatiivinen liikevaihtosi ylittää 1000 euroa. Täältä voit lukea lisätietoja porrastetusta hinnoittelustamme.

Uusimmat blogikirjoitukset

Kaikki kirjoitukset