Tilitoimiston vaihtaminen – unohda jahkailu, näin helppoa se oikeasti on!

Takkuaako yhteistyö tilitoimistosi kanssa? Usein yhteistyössä mennään päin metsää, kun ollaan erehdytty valitsemaan se kaikista halvin tai ensimmäisenä vastaan tullut vaihtoehto. Tilitoimiston irtisanominen tai palvelun vaihtaminen koetaan usein hankalaksi ja pitkäksi prosessiksi, jonka vuoksi moni yrittäjä ei uskalla ryhtyä tuumasta toimeen. Asia ei kuitenkaan ole näin, sillä todellisuudessa vaihtaminen on hyvinkin helppoa.

Miten tämä tapahtuu käytännössä? Voit vaihtaa/irtisanoa tilitoimistosi kesken tilikauden tai tilikauden vaihteessa. Jos haluat vaihtaa UKKO Prolle, me hoidamme vanhan tilitoimiston yhteistyön päättämiseen liittyvät rutiinit puolestasi sekä yhteydenpidon vanhan tilitoimistosi kanssa. Sinulle jää vain tehtäväksi rekisteröityä UKKO Pro -palveluun, ja ilmoittaa asiakaspalveluumme, että haluat irtisanoa tilitoimistosi. Eli aivan käsittämättömän helppoa, me hoidamme ikävät asiat puolestasi. Et myöskään maksa kahdesta palvelusta päällekkäin, vaan UKKO Pro – palvelusta maksat vasta siinä vaiheessa, kun yhteistyö vanhan tilitoimiston kanssa on päättynyt.

Mistä sitten tiedän, että tilitoimiston vaihtaminen kannattaa?

  • Yhteydenpito takkuaa kirjanpitäjän kanssa, tai se on vaivalloista. Jos joudut useasti odottelemaan vastauksia kysymyksiisi tai soittelemaan kirjanpitäjän perään samoista asioista uudelleen, voi se pitkällä tähtäimellä viedä hermosi. Tärkeä tekijä tilitoimistokumppanin valinnassa on varmuus siitä, että asiakaspalvelu toimii moitteettomasti ja on tavoitettavissa riittävän nopeasti.
  • Kirjanpitäjäsi ei puhu samaa kieltä kanssasi. Tuntuuko sinusta, että kirjanpitäjäsi vastaukset ovat hepreaa? Yksi yhteistyön tärkeimmistä tekijöistä on kommunikaatio. Tällöin yrittäjällä on myös oikeus vaatia selkokielisiä vastauksia talousasioistaan. UKKO Prolla sinun ei tarvitse olla perillä kirjanpidon termiviidakosta, sillä me puhumme asioista ymmärrettävällä kielellä.
  • Palvelu ei ole tarpeeksi henkilökohtaista. Saatko tarpeeksi henkilökohtaista sparrausta tai apua tilitoimistoltasi? Taloushallinnon digitalisaation myötä kirjanpitäjien työ on keskittynyt entistä enemmän asiakkaiden konsultoimiseen, jolloin asiakkaalla on oikeus vaatia henkilökohtaista palvelua. UKKO Prossa kiinteään kuukausihintaan sisältyy maksuton kirjanpitäjän sekä palvelutiimimme neuvonta. Mikäli tarvitset apua esimerkiksi siinä, mitä kaikkea voit laittaa verovähennyksiin elinkeinotoiminnassa, autamme mielellämme.
  • Nykyisen tilitoimiston tarjoamat ”sähköiset” ratkaisut eivät ole tällä vuosisadalla. Tänä päivänä lähes kaikki tilitoimistot markkinoivat itseään sähköisen taloushallinnon palveluina, mutta oletko vertaillut tilitoimistosi palveluita muihin vastaaviin palveluntarjoajiin? Saatko samat palvelut kuin kilpailijoilla? Jos nykyinen tilitoimistosi ei ole täysin digiorientoitunut palveluillaan, et tule ikinä hyötymään sähköisen taloushallinnon eduista.
  • Kirjanpitäjäsi on lähisukulainen, etkä kehtaa vaihtaa häntä. Moni aloitteleva yrittäjä saattaa yritystaipaleen alussa ulkoistaa talousasiansa lähimmälle tuttavalleen, mikä ei aina ole paras ratkaisu. Tämä myös nostattaa yleensä kynnyksen vaihtaa parempaan. Taloushallinnon asioissa täytyy kuitenkin ajatella järjellä, eikä pitää lähisukulaista kirjanpitäjänä vain kehtaamissyiden vuoksi.

Oletko kiinnostunut vaihtamaan UKKO Prohon? Toimi näiden ohjeiden avulla, niin vaihtaminen tapahtuu käden kääntäessä!

  1. Rekisteröidy UKKO Pro -palveluun
  2. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme joko sähköpostitse tai puhelimitse halukkuudesta vaihtaa vanha tilitoimistosi UKKO Pro- palveluun.
  3. Nyt voit ottaa rennosti, me irtisanomme sopimuksesi nykyisen tilitoimistosi kanssa sekä haemme tarvittavat valtuudet vero- ja alv-ilmoituksien tekemistä varten. Lisäksi irtisanomme valtuudet vanhan tilitoimistosi kanssa.

 Näin yhteistyö lähtee hienosti rullaamaan!

Heräsikö vielä kysymyksiä? Jätä viesti, niin jutellaan lisää!