Mistä löydän hyvän keikkatyöntekijän laskulla?

Usein yrittäjät kaipaavat erilaisiin tehtäviin apua. Olipa kyseessä sitten verkkosivuston suunnittelu, valokuvien ottaminen tai vaikkapa tapahtuman järjestäminen, tulisi apua saada nopeasti. Tällaisia kertaluonteisia tehtäviä varten ei yleensä kannata palkata työntekijää, vaan olisi mukavampi ostaa palvelut laskulla. Helpoiten asia hoituu tietysti, jos keikkatyöntekijällä on oma toiminimi. Kaikilta ei kuitenkaan tällaista löydy. Mikä silloin avuksi?

Yksi vaihtoehto tähän on kevytyrittäjyys. Se on eräänlainen yrittäjyyden ja työntekijänä toimimisen välimuoto. Yksityishenkilö sopii itse hintansa ja työn suorittamisen ajankohdan, laskutuspalvelu taas hoitaa laskujen lähettämisen, palkanmaksun ja kaiken tähän liittyvän paperityön ja byrokratian. Jos tunnet hyvän työntekijän, jolta haluaisit ostaa työtä muutamaksi päiväksi, voit suositella hänelle kevytyrittäjyyspalveluun liittymistä. Kannattaa käydä myös läpi se tosiasia, että työn tekemisestä aiheutuu Suomessa kohtuullisen suuret sivukulut. Kevytyrittäjyyspalvelut perivät omat palkkionsa, mutta tämän lisäksi kevytyrittäjältä veloitetaan sekä työnantajan, että työntekijän sivukulut. Tämä kannattaa ottaa huomioon palkkiota laskettaessa.

Mistä niitä kevytyrittäjiä löytää?

Jos sinulla ei ole mielessä työntekijää jolta haluaisit ostaa työtä, voit suunnata esimerkiksi työntekijöitä.fi-sivustolle. Tällä sivustolla sadat kevytyrittäjät esittelevät osaamistaan ja kertovat tarjoamistaan palveluista. Sivustolta löydät tekijän esimerkiksi seuraaville töille:

Näiden lisäksi työntekijöitä.fi:ssä on sadoittain muita työsuoritteita. Ongelmaksi voikin tulla runsaudenpula, koska sopivia tekijöitä nimittäin löytyy sadoittain.

Kaikki työntekijöitä.fi-palvelun käyttäjät laskuttavat kevytyrittäjyyspalvelun avulla, eli saat heiltä työt aina laskulla.

Tutustu palveluun tästä

UKKO Prolla automatisoit taloushallintosi, ja keskityt yritystoimintaasi, etkä kuittirumbaan.

 

  Toiminimen kirjanpito

  Suomen helpoin tapa yrittää

   

  • Lähetä ja vastaanota laskuja

  • Valokuvaustoiminto kuiteille

  • ALV- ja veroilmoitukset puolestasi

  • Henkilökohtainen kirjanpitäjä käytettävissä

  UKKO Pro on toiminimen kirjanpitoon erikoistunut yritys

  Blogissa käsittelemme yrittäjyyteen, taloushallintoon ja kirjanpitoon liittyviä asioita. Blogin tekstit on kirjoitettu mahdollisimman helposti ymmärrettäviksi, minkä vuoksi emme ota kantaa jokaiseen yksittäistapaukseen. Jos sinulla on kysyttävää, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään!

  asiakaspalvelu@ukkopro.fi

  puh: 09 427 20861 (klo 9-16)

  Lisää blogikirjoituksia

  Katso kaikki kirjoitukset