Henkilöstönvuokrauksesta joustavaa apua yrityksen kasvuun

Henkilöstöpalveluita kritisoidaan ankarasti. vaikka niillekin on oma paikkansa työelämässä. Parhaimmilaan henkilöstöpalvelut ovat loistava ratkaisu sekä yrittäjälle, että työntekijälle.

On perinteisesti tunnustettu tosiasia, että yrityksen kriittisin hetki on ensimmäisen työntekijän palkkaaminen. Se tulee jokaisella kasvavalla yrityksellä eteen ennemmin tai myöhemmin. Työntekijän ja yrittäjän ero on siinä, että työntekijä saa palkkansa vaikka töitä ei olisi. Yrittäjä aina muokkaa omaa nostettavaa palkkaansa sen mukaan, kuinka paljon laskutettavia töitä on kuukaudessa. Toisaalta työntekijän palkka harvoin joustaa ylöspäin, kun taloudellinen tilanne on parempi. Yrittäjä kantaa siis riskin,  mutta saa myös hyödyn hyvästä tuloksesta.

Henkilöstövuokrausta on parjattu paljon, varsinkin ammattiliittojen taholta. Varsinkin niin sanottuja nollatuntisopimuksia kritisoidaan ankarasti. Olisi toki parempi jos kaikille voitaisiin tarjota täysipäiväistä ja hyväpalkkaista työtä. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan realismia. Eivät yrittäjät kiusallaan tee nollatuntisoppareita tai käytä henkilöstövuokrauspalveluita. Syynä on pääsääntöisesti se, että haetaan joustoa tilauskirjan täyttymisen mukaan. Suurimmalla osalla aloista nollatuntisoppareita ei edes käytetä. Yleisin henkilöstövuokrauksen tapaus on sellainen, jossa yritykselle tulee uusi iso projekti, johon etsitään lisää apuvoimia. Nämä projektit ovat tavallisesti selkeästi rajatulla ajanjaksolla ja sekä työntekijä ja yrittäjä tietävät etukäteen palkan määrän. Tällaisessa tilanteessa voidaan pyytää apua henkilöstöpalveluyritykseltä, rekrytoida uusia työntekijöitä tai käyttää kevytyrittäjän palveluita.

Ota nämä asiat huomioon työntekijää vuokratessa

 • Myös vuokratut työntekijät vaativat koulutusta
 • Hyvän työntekijän voi palkata omaan yritykseen
 • Vuokratyöntekijöillä ei voi kiertää työlainsäädäntöä

Myös vuokratut työntekijät vaativat koulutusta

Vuokrafirman pyrkimyksenä on aina löytää mahdollisimman hyvin työnkuvaan sopiva henkilö. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vuokratut työntekijät olisivat heti täydellisen valmiita hommiin. Yrityksen toimintatapojen ja käytäntöjen oppiminen vaativat aina aikaa. Tämä tulee ehdottomasti ottaa huomioon projekteja mietittäessä. Perehdyttämiseen tulisi aina nimetä henkilö ja varata tarpeeksi aikaa. On aina edullisempaa kouluttaa etukäteen, kuin korjailla virheitä jälkikäteen.

Hyvän työntekijän voi palkata omaan yritykseen

Jos vuokratyöfirmasta tulee sinun yrityksellesi täydellinen työntekijä ja näyttää siltä, että hommia riittää jatkossakin, kannattaa harkita työntekijän ottamista omalle palkkalistalle. Henkilöstöyrityksillä on yleensä sopimuksissa valmis hinnasto työntekijän palkkauksesta maksettavalle komissiolla. Pääsääntöisesti tämä vastaa normaalia rekrytointipalkkiota joka on yleensä yhden kuukauden palkasta, muutaman kuukauden palkkaan – riippuen ammattiryhmistä ja osaamistasosta. Tämä ei aina ole kuitenkaan läpihuutojuttu. Monet työntekijät arvostavat henkilöstöpalveluiden kautta tulevaa vapautta. Otetaan mediassa paljon esillä ollut tyyppitapaus ihmisestä henkilöstä joka tekee koko kesän töitä Suomessa, säästää rahat ja lähtee etelän lämpöön talveksi. Tällaisen ihmisen houkutteleminen täyspäiväiseen työhön on melko mahdotonta.

Vuokratyöntekijöillä ei voi kiertää työlainsäädäntöä

Vuokratyöntekijöitä ei saa käättää työlainsäädännön kiertämiseen. Esimerkiksi erilaiset YT-lait sekä työterveyteen ym. liittyvät asiat eivät saa olla perusteena henkilöstön vuokraamiseen.

Kunt otat huomioon edellä mainitut asiat, voi henkilöstövuokraus auttaa yritystäsi kasvamaan yhä suuremmaksi menestystarinaksi!

Lue lisää:

 

  Toiminimen kirjanpito

  Suomen helpoin tapa yrittää

   

  • Lähetä ja vastaanota laskuja

  • Valokuvaustoiminto kuiteille

  • ALV- ja veroilmoitukset puolestasi

  • Henkilökohtainen kirjanpitäjä käytettävissä

  UKKO Pro on toiminimen kirjanpitoon erikoistunut yritys

  Blogissa käsittelemme yrittäjyyteen, taloushallintoon ja kirjanpitoon liittyviä asioita. Blogin tekstit on kirjoitettu mahdollisimman helposti ymmärrettäviksi, minkä vuoksi emme ota kantaa jokaiseen yksittäistapaukseen. Jos sinulla on kysyttävää, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään!

  asiakaspalvelu@ukkopro.fi

  puh: 09 427 20861 (klo 9-16)

  Lisää blogikirjoituksia

  Katso kaikki kirjoitukset