4 vinkkiä, joilla pyörität yritystäsi paremmin

yrittajan-vinkit

Tähän artikkeliin on koottu vinkkejä, joiden avulla voit pyörittää yritystäsi nykyistä paremmin. Nappaa parhaat vinkit talteen ja vie yrityksesi menestys aivan uudelle tasolle! Nämä vinkit soveltuvat aloittaville yrittäjille, mutta myös yritystoimintaa kehittäville yrittäjille.

Panosta laadukkaaseen kirjanpitokumppaniin

Hyvä kirjanpitokumppani ymmärtää yrityksesi toimintaa ja osaa antaa sinulle vinkkejä, joiden avulla yrityksesi taloudenhallinta on mahdollisimman optimaalista. On tärkeää, että ymmärrät mikä on yrityksesi taloudellinen tilanne, ja että pystyt tarkastelemaan tätä tilannetta reaaliajassa. Tällöin pystyt reagoimaan mahdollisiin ongelmatilanteisiin ajoissa. Seuraa siis jatkuvasti yrityksesi menoja ja tuloja sekä pidä huolta siitä, että yrityksesi toiminta on pitkän aikavälin tähtäimellä kannattavaa.

Suhtaudu yritystoimintaasi intohimoisesti ja ole sen visionääri

Kun olet itse innostunut omasta yritystoiminnastasi ja suhtaudut siihen intohimoisesti, ei tämä asenteesi jää huomaamatta myöskään asiakkailtasi ja sidosryhmiltäsi. Yritystoiminnastaan innostunut yrittäjä saa myös työntekijät uskomaan yhteiseen visioon ja tekemään kaikkensa tämän vision saavuttamiseksi. Yritys ilman yhteistä visiota on kuin soutuvene, joka kelluu myrkyssä ilman airoja tai jota soudetaan useammilla airopareilla täysin eri suuntiin. Tällainen soutuvene ei koskaan pääse toivottuun kohteeseen ja sama koskee yritystä, jota johdetaan ilman selkeää visiota.

Kiinnitä riittävästi huomiota yrityksesi brändäämiseen

Jotta yrityksesi voisi toimia kannattavasti ja jotta se erottuisi yritysten harmaasta massasta, on tärkeää, että kiinnität riittävästi huomiota sen brändäämiseen. Mieti, kenelle yrityksesi tuotteet tai palvelut ovat ensisijaisesti suunnattu ja millaista yrityskuvaa haluat levittää.

Brändäyksestä puhuttaessa on kuitenkin tärkeää tiedostaa, että yrityksen brändääminen ei tapahdu käden käänteessä, vaan se tarvitsee sekä aikaa sekä pitkäjänteisyyttä. Toisaalta on tärkeää myös tiedostaa, että maailman vaikutusvaltaisimpien brändien arvoksi on arvioitu satoja miljardeja euroja – eli mistään pikkusummista ei ole kyse. Lisäksi kannattaa muistaa, että arvokas brändi toimii oman alansa vaikuttajana.

Kun alat miettiä yrityksesi brändäämistä, palaa sen alkulähteille ja mieti mikä on yrityksesi olemassaolon syy. Mikä on sen visio ja missio sekä minkälaisille arvoille sen toiminta pohjautuu. Mieti myös yrityksesi kohderyhmää. Älä kuitenkaan sorru kikkailuun tai lyhytnäköisiin kampanjoihin!

Kohdistaminen on brändäämisen avainsana ja sen päätavoite on tehdä yrityksestäsi tuttu ja tunnettu toivomassasi kohderyhmässä. Onkin tärkeää, että yrityksesi puhuu sellaista kieltä, jolla voidaan vedota haluamaasi kohderyhmään. On myös tärkeää, että yrityksesi toimii oman arvomaailmansa pohjalta. Toisaalta on myös tärkeää pyrkiä erottumaan muista – muutoin vaarana on vajota massan joukkoon.

Pidä myös huolta omasta jaksamisestasi

Viimeinen yrittäjän omaan jaksamiseen liittyvä vinkkimme on muistutus, jonka valitettavan moni yrittäjä tuntuu unohtavan, vaikka kyseessä on oikeastaan aivan itsestäänselvyys. Yrittäjänä viime kädessä juuri sinä itse olet vastuussa yrityksen menestyksestä ja toiminnasta. Jos et itse ole kunnossa, on erittäin vaikeaa saada myöskään yritystäsi menestymään. Tästä syystä on tärkeää huolehtia myös omasta hyvinvoinnista. Vaikka yritystoiminnan pyörittäminen saattaa imaista mukaansa sellaisella voimalla, että huomaat pian olevasi töissä 24/7, niin kannattaa huolehtia myös siitä, että sinullekin jää riittävästi vapaa-aikaa. Pidä huolta ihmissuhteistasi ja siitä, että elämääsi liittyy muutakin kuin työtä!

Valitettavan moni yrittäjä on kokenut totaalisen loppuun palamisen yritettyään pitää yrityksen kaikki langat omissa käsissään ja tehtyään ympäripyöreitä työpäiviä vuoden ympäri. Tästä syystä peli on tärkeää viheltää ajoissa poikki. Aina kannattaa pohtia, mitkä asiat on parasta hoitaa itse ja mitkä yritystoiminnan osa-alueet kannattaa delegoida muille osaajille. Delegoiminen on usein jopa välttämättömyys halutun kasvun saavuttamiseksi.

Sitä paitsi virkeämpänä olet todennäköisesti entistä kekseliäämpi ja avoin uusille ideoille, jotka voivat auttaa yritystäsi menestymään entistä paremmin!

Toiminimen kirjanpito

Suomen helpoin tapa yrittää

 

  • Lähetä ja vastaanota laskuja

  • Valokuvaustoiminto kuiteille

  • ALV- ja veroilmoitukset puolestasi

  • Henkilökohtainen kirjanpitäjä käytettävissä

UKKO Pro on toiminimen kirjanpitoon erikoistunut yritys

Blogissa käsittelemme yrittäjyyteen, taloushallintoon ja kirjanpitoon liittyviä asioita. Blogin tekstit on kirjoitettu mahdollisimman helposti ymmärrettäviksi, minkä vuoksi emme ota kantaa jokaiseen yksittäistapaukseen. Jos sinulla on kysyttävää, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään!

asiakaspalvelu@ukkopro.fi

puh: 09 427 20861 (klo 9-16)

Lisää blogikirjoituksia

Katso kaikki kirjoitukset